ျပဳလုပ္ပံု
အသားနယ္ၿပီး နွပ္ထားရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…လက္တစ္ဆစ္ခန္႔ အတံုးေလးမ်ားလွီးထားသည့္ ေရေျခာက္ေအာင္ လုပ္ထားေသာ ၾကက္ရင္ပံုသား – 400 g (၂၆ က်ပ္သား)
ခပ္ႀကီးႀကီး ပါးပါးလွီးထားေသာ ဂ်င္း – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခြဲခန္႔
ပါးပါး ေသးေသးလွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ျဖဴ – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္းခန္႔
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (thin soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (black sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
sauce အတြက္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (black sweet soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ပဲငံျပာရည္အက်ဲ (thin soy sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၂ ဇြန္း
ခရုဆီ (oyster sauce) – ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း
ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ရန္ လိုအပ္တာေလးေတြ…
ဆီ – ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း
ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္ – ၁၀ ေတာင့္
အရသာဝင္ေအာင္ နွပ္ထားေသာ ၾကက္သား
sauce
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ မုန္လာဥနီ – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ပဲသီး – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္နီ – 1/2 cup (125 ml)ခန္႔
ပံုပါအတိုင္း လွီးထားေသာ ၾကက္သြန္ပင္ – 1/4 cup (60 ml)ခန္႔
ၾကက္သားကို ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ပဲငံျပာရည္အပ်စ္ (ထမင္းစားဇြန္း ၁ ဇြန္း) ထည့္နယ္ၿပီး အရသာဝင္ေအာင္ ၁ နာရီခန္႔ ထားပါ။
ဆီ (ထမင္းစားဇြန္း ၃ ဇြန္း) ပူလွ်င္ ငရုတ္သီးအေျခာက္ေတာင့္မ်ားထည့္ကာ တူးလုနီးပါး စကၠန္႔အနည္းငယ္ ေမႊေၾကာ္ၿပီး ဆီစစ္ဆယ္ထုတ္ထားပါ။ (စပ္တာႀကိဳက္လွ်င္ ၂ ပိုင္း- ၃ ပိုင္းခန္႔ခ်ဳိးၿပီးမွ ေၾကာ္ပါ။)
က်န္သည့္ဆီကို high heat ျဖင့္ အရမ္းပူေအာင္ အပူေပးကာ နွပ္ထားသည့္ ၾကက္သားထည့္၍ ၁၀ မိနစ္ခန္႔ (သို႔) အသားထဲမွအရည္မ်ားေျခာက္ကာ ၾကြပ္လုနီးပါးျဖစ္ေအာင္ ေမႊေၾကာ္ေပးပါ။
အိုးလက္ကိုင္မွကိုင္ၿပီး မၾကာခဏလွုပ္ေပးပါ။ (အသားေပ်ာ့ေပ်ာ့ႀကီးျဖစ္မေနေစရန္၊ အသားအေရာင္လွေစရန္ ဆီနည္းနည္း မီးျပင္းျပင္းနဲ႔ အိုးပူတိုက္ျခင္း ျဖစ္ပါတယ္။)
အသားေျခာက္လွ်င္ sauce၊ မုန္လာဥနီ၊ ပဲသီး၊ ၾကက္သြန္နီထည့္ကာ ၁ မိနစ္ခန္႔ေမႊေၾကာ္ပါ။ (ေၾကာ္ခ်ိန္ၾကာပါက အသီးအရြက္မ်ားအႏြမ္းလြန္ၿပီး အရည္မ်ားထြက္လာတတ္ပါတယ္။)
ငရုတ္သီးေျခာက္ေၾကာ္ နွင့္ ၾကက္သြန္ပင္ထည့္ကာ မိနစ္ဝက္ခန္႔ ေမႊေၾကာ္ၿပီးလွ်င္ ၾကက္သား ကုန္းေဘာင္ႀကီးေၾကာ္ေလး အရသာရိွစြာ သံုးေဆာင္ရန္ အသင့္ျဖစ္ပါၿပီ။
Credit-food in Myanmar


Post a Comment